A külföldiek körében is egyre népszerűbb Miskolc

Megosztás

A turisztikai szakemberek szerint a sokszínű turisztikai kínálat és a népszerű látnivalók miatt érkeznek látogatók Miskolcra – idén feltűnő, hogy külföldről is egyre többen, az adatok rendkívül kedvezőek. Az észak-magyarországi régió második legkedveltebb úticélja Miskolctapolca 2023 nyarán, de országos kitekintésben is ott van a legnépszerűbbek között a városrész.

Bár bizonyos kormányzati kézivezérlésű sajtótermékek politikai haszonszerzés céljából igyekeznek teljesen lehúzni Miskolcot, egyenesen azt a kifejezést használva, hogy turistáknak nem ajánlják, úgy tűnik, az ide látogatók szerencsére nem a kormánypárti médiából informálódnak, ugyanis seregnyien jönnek. A hazai és a külföldi turisták körében is rendkívül népszerű célpont Miskolc.

Barlangfürdő, Zsófia kilátó, Lillafüredi vízesés, Herman Ottó Múzeum, miskolctapolcai őspark, állatkert, Horváth-tető, belváros – csak néhány helyszín, amit szívesen keresnek fel a Miskolcra érkező turisták. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Miskolc volt a 12. legnépszerűbb vidéki úti cél 2022-ben – ha csak a belföldi turizmust nézzük azonban, akkor a 8. helyet szerezte meg a vármegyeszékhely a vendégforgalmat tekintve.

A szakemberek azt mondják, hogy Miskolc népszerű látnivalói, sokszínű turisztikai kínálata miatt kedvelt úticél. Olyan ismert és jelentős vendégforgalommal rendelkező településeket tudott megelőzni, mint Győr, Nyíregyháza, Sopron vagy éppen Pécs.

Az adatok szerint a legtöbben továbbra is belföldről érkeznek, de új tendenciák is felfedezhetők. Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője a Miskolc Televízió Híradójának elmondta, idén is Budapestről és környékéről jönnek a legtöbben hozzánk, de Miskolc “nagyon népszerű” az észak-magyarországi régióból érkezők körében is. Az Alföldről szintén jelentős számú látogatója van a borsodi megyeszékhelynek, és érdekes módon a dunántúliak körében is egyre népszerűbb Miskolc.

– Ami változás idén, hogy sokkal több külföldi vendéggel – főként lengyelekkel, szlovákokkal, csehekkel, németekkel, de például izraeliekkel is – találkoztunk idén. A Tourinform Irodába csak júliusban 34 különböző országból tértek be vendégek – emelte ki. Az ügyvezető hozzátette, Miskolc a vendégforgalmat tekintve évről évre előkelő helyezéseket ér el, így bíznak benne, hogy 2023 is egy sikeres év lesz. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek